Baterii condensatoare

baterii-condensatoare-compensare-energie-reactivaPoluarea retelelor de distributie are loc atunci cand consumatorii/utilizatorii conecteaza la retea multiple echipamente care pentru a realiza procesul tehnologic consuma energie reactiva si genereaza armonici. Ca efect la o anumita putere activa consumata, puterea reactiva antreneaza o crestere a valorii efective a curentilor absorbiti de catre sarcina , deci o crestere a pierderilor in liniile de distributie energetica.

In termeni tehnici asta se traduce in realizarea unui factor de putere slab. Absorbtia curentilor armonici conduce de asemenea la un factor de putere redus si produce caderi de tensiune nesinusoidale pe linie, care introduc si mai multe pierderi de energie consumatorilor. Aceasta poluare este datorita in cele mai multe cazuri consumatorilor inductivi (motoare, bobine, transformatoare) si convertoarelor statice, a caror prezenta este în crestere in toate ramurile industriale.

Energia reactiva capacitiva este generata de catre cablurile electrice de medie si inalta tensiune si de obicei sunt compensate in interiorul statiilor electrice. Anumiti consumatori pot genera energie reactiva capacitiva prin procesul lor tehnologic (ex. invertoare care au filtru EMC).

Firma noastra va pune la dispozitie solutii complete de compensare a energiei reactive inductive / capacitive, reducerea facturilor electrice, eficienta energetica si prelungirea vietii echipamentelor.

In baza unei analize tehnice preliminare, reteaua de distributie interna a consumatorului (hala industriala, birouri, etc.) bateriile de condensatoare sunt personalizate si includ controlere, protectii electrice, filtre active si pasive, contactoare, tori de curent etc.