DETECTIE EFRACTIE
In zilele noastre, din pacate sunt necesare sisteme de detectie efractie atat pentru imobilele de locuit cat si pentru cladiri de birouri, hale industriale etc.
Sistemele de detectie efractie au rolul de a detecta tentativele de efractie la nivelul perimetrului obiectivului, permitand detectia incipienta a tentativelor de efractie si urmarirea intrusilor dupa patrunderea in incinta.
Sistemele de detectie efractie sunt compuse din centrala de efractie, detectori (detectori magnetici, detectori PIR, detectori de geam spart, bariere infra rosu, fire senzitive gard, etc.) si elemente de alarma (sirene, flashuri, lumini, apelare telefonica, etc.)
Toate aceste echipamente formeaza un sistem de management si alarmare a atat a personalului de paza/supraveghere cat si pe cel de interventie.
Compania noastra este acreditata si autorizata pentru realizarea sistemelor de detectie efractie de orice tip si orice obiectiv (case, hale industriale, parcuri industriale, parcuri fotovoltaice, etc.). Pentru cereri de oferta va rugam sa folositi datele de contact de mai jos.
CONTROL ACCES
Sistemele de control acces este cel mai sigur si eficient mod pentru a proteja un obiectiv, acesta restrictionand accesul neautorizat al persoanelor sau al masinilor in amplasament. Totul este monitorizat si rapoartat catre persoana responsabila cat si persoanelor din conducere, acolo unde este cazul.
Echipamentele de control acces pot functiona atat in mod independent cat si in cadrul unei retele de internet / comunicatie.
Functionarea independenta (standalone) asigura accesul pe baza autorizarii pre-programate, fara inregistrarea sau transferul evenimentelor de acces. Aceste echipamente ofera un set minimal de functii fiind destinate zonelor cu securitate scazuta.
Functionarea in retea (RS 485 sau Ethernet) permite stocarea evenimentelor de acces in memoria locala a cititorului si apoi transferarea spre un calculator de administrare. Aceaste lucru permite extinderea functionalitatii cu accesul in intervale orare predefinite si prin anumite usi pe baza unor profile.
Complexitatea sistemelor este determinata de cele patru componente principale: Metoda de identificare, Echipamentele electronice pentru comanda, Dispozitivele pentru blocarea accesului si Softwareul folosit.
De obicei pentru sistemele de control acces, sunt folosite sistem de identificare prin proximitate sau radiofrecventa RFID. Se folosesc si echipamente control acces biometrice (amprente, recunoasterea fetei, etc.) dar acestea sunt pentru locatii cu un nivel mare de securitate.
Alte echipamente folosite pentru sistemele control acces sunt centrale si/sau controllere care au rolul de a deservi una sau mai multe usi in ambele sensuri, si permit conectarea unei game diverse de cititoare de proximitate sau biometrice. Acestea sunt conectate intr-o retea de comunicatie si administrate cu un software specializat.
Sistemele de control acces pot functiona independent sau interconectate cu sistemele de alarma sau supraveghere video, realizand un sistem integrat de securitate al cladirii. Astfel camere de supraveghere pot fi comandate de evenimentul de acces pentru a prelua o imagine in momentul accesului.
Compania noastra este acreditata si autorizata pentru realizarea sistemelor de control acces de orice tip cat si a sistemelor de detectie efractie si supraveghere video. Pentru cereri de oferta va rugam sa folositi datele de contact de mai jos.
CCTV
De obicei sistemele de detectie efractie sunt insotite de camere de supraveghere. Camerele de supraveghere video sunt de multiple feluri dar de obicei sunt folosite cele care au si lanterne cu infrarosu pentru a detecta intrusii pe timpul noptii.
Potrivit rapoartelor, locuintele care nu sunt prevazute cu camere de supraveghere video exterior sau interior, sunt predispuse la efractii. Suntem siguri ca nimeni nu doreste ca locuinta sa intre in vizorul hotilor, iar vestea buna e ca solutia pentru prevenirea efractiilor in imobile exista si este accesibila oricarei persoane prin intermediul camerelor de supraveghere video.
Compania noastra este acreditata si autorizata pentru realizarea sistemelor de detectie efractie de orice tip si orice obiectiv (case, hale industriale, parcuri industriale, parcuri fotovoltaice, etc.) cat si instalarea sistemelor de supraveghere video. Pentru cereri de oferta va rugam sa folositi datele de contact de mai jos.
Instalatiile de telecomunicatii
Instalatiile de telecomunicatii / telefonie fixa sau mobila aferenta cladirilor sunt acele instalatii electrice de curenti slabi, care asigura transmiterea datelor, a informatiilor sau comunicarea prin intermediul unor echipamente adecvate, in interiorul unei cladiri, si respectiv comunicarea intre echipamentele din interiorul cladirii si altele aflate in exteriorul acesteia, aflate la nivel local, judetean, national sau international.
Instalatiile de telefonie, fixa sau mobila sunt efectiv retele care asigura comunicarea intre utilizatori, prin intermediul terminalelor fixe sau mobile, permitand si accesul in alte retele prin intermediul centralei de telefonie.
Retelele de telefonie se compun in general din centrala telefonica, terminale si conectica aferenta, in cazul retelelor fixe, iar in cazul retelelor mobile comunicarea se realizeaza prin unde radio.
PONTAJ
Sistemele de pontaj electronic au devenit un instrument din ce in ce mai cautat in cadrul firmelor din zilele noastre, in contextul unei piete de munca dinamice si a controlului cheltuielilor salariale. In mod special la controlarea orelor suplimentare atunci cand acestea isi au rostul. Acestea reprezinta un instrument obiectiv de masura a timpului de lucru al angajatiilor si foarte greu de trisat.
Integrate cu sistemul de control acces, cu cel de control si planificare a productiei si a resurselor umane, toate aceste sisteme aduc un aport deosebit intr-un punct esential al managementului societatilor comerciale moderne, prin planificarea, controlul costurilor si motivarea personalului.
In cazul societatiilor mijlocii si mari, resursele umane si costurile aferente intocmirii pontajului sunt ridicate, fiind subiective si fara un control riguros, implementarea unui sistem de pontaj electronic fiind justificata.
Principala interfata a angajatului cu sistemul de pontaj este cardul personal de identificare.
Aceste card-uri pot fi multifunctionale: legitimatie de servici,card de acces, card de pontaj sau „smart card” pentru aplicatii specifice.
Sunt oferite carduri de proximitate (RFID) compatibile cu sistemului de pontaj oferit sau cu un sistem deja existent si personalizarea/tiparirea cardurilor in orice format grafic color, cu sistem de protectie la copiere. Sunt asigurate servicii post instalare, periodic, pentru angajatii noi, sau furnizam kituri complete de personalizare pentru card-urile de angajat.
Gama larga de solutii tehnice oferite, asigura orice dimensiune si complexitate a sistemului de pontaj si control acces. Pornind de la cititoare de control acces pentru solutii destinate firmelor mici, pana la terminale specializate de pontaj si colectare a datelor de productie, cu conectare prin Internet a mai multe puncte de lucru aflate la distanta mare chiar si in alta tara.
CABLARE STRUCTURATA
Un sistem de cablare structurata voce-date este un sistem complet de cablare hardware (voce-date), care ofera o infrastructura de telecomunicatii vasta.
Solutia de cablare structurata voce-date reprezinta un set de standard ce determina modalitatea de instalare a cablurilor ce intra in structura ( cablare structurata ) retelelor de date sau voce din centre de date, birouri sau cladiri.
Aceste standard determina modul de cablare structurata în formatie ‘stea’, în care toate prizele de date sunt conectate la un patch panel central (montat, de obicei, intr-un rack ), de unde poate fi determinat exact modul in care vor fi utilizate aceste conexiuni.
Fiecare priza poate fi legata (prin intermediul patch-panelului) la un switch de retea (montat in acelasi rack) sau la un patch panel cu rol de bridge catre un sistem telefonic PBX, realizandu-se astfel conexiunea la un port de voce. Solutia de cablare structurata ofera o garantie in plus a functionarii impecabile a sistemului informatic ce beneficiaza de cablarea structurata voce-date.
Cablarea structurata voce-date este format din:
- Instalatia de intrare reprezinta prizele de voce-date si nu numai, de conectare a echipamentelor
- Camera echipamentelor (server room) care contine toate echipamentele necesare functionarii
- Dulapul de telecomunicatii (server rack) contine echipamentele de date si telecomunicatii ce conecteaza subsistemele de cablare orizontala la backbone
- Backbone-ul transporta semnalul intre instalatiile de intrare, camerele de echipament si dulapurile de telecomunicatii
- Cablarea orizontala reprezinta cablurile de la camerele de telecomunicatii la prizele individuale (de pe acelasi etaj)
- Componentele zonei de lucru conecteaza echipamentul utilizatorului final la prizele subsistemului de cablare orizontala
Sistemul de retea voce-date este format in general din:
- Rack 19”
- Switch 8/16/24/48 porturi
- Acces-point
- Routere wireless
- Switch Gigabit 5/8/16/24 porturi
- Fibra-optica
- Pigtails
- Media-converter pentru fibra-optica
- Switch cu management si porturi de fibra optionale, Module de fibra pentru switch-uri
- Power over Ethernet, POE
- Cablu UTP cat.5, cat.6
- Cablu telefonie
- Conectori RJ-11, RJ-45 (Conectica)
- Patch-panel retea cat 5, cat 6
- Patch-panel optic ODF
- Cutii jonctiune fibra-optica
INTERFONIE
Compania noastra este specializata in realizarea sistemul de interfonie si videointerfonie pentru orice cladire de tip industrial sau rezidential.
Rolul sistemelor de interfonie este acela de a permite controlul accesului in cladire sau apartament, accesul fiind posibil printr-o conversatie urmata de o comanda de deschidere data din interior sau prin folosirea cartelei de acces. Intrarile controlate pot fi securizate tot timpul sau doar in timpul orelor de program selectate de utilizatori.
Videointerfoanele sunt utilizate in mod special in mediul rezidential si, asigura posibilitatea vizualizarii persoanei cu care se comunica. Designul compact care le ofera acestor sisteme protectie impotriva actelor de vandalism si a intemperiilor, faciliteaza montarea acestora pe orice suprafata (perete, tocul usilor) si in orice mediu, exterior cat si in interior.